Almatı (Almaty) Uçak Bileti

Uygun ve Ucuz fiyatlarla Almatı Uçak Bileti mi arıyorsunuz ? Cevabınız evet ise doğru yerdesiniz. Firmamız Air Astana Havayolları ve Türk Havayolları Yetkili satış acentasıdır. Firmamızdan Tüm Air Astana ve diğer havayolu seferleri hakkında 7/24 bilgi alabilirsiniz. Bilgi almak için bizlere çağrı merkezimizden ulaşınız.
alo bilet hattı
Sayın yolcularımız Müşteri temsilcilerimizden 7/24 Uçak biletleri hakkında bilgi alabilirsiniz. Ücretsiz çağrı merkezimize her zaman ulaşabilirsiniz. Çağrı merkezimizden yapacağınız biletleme işlemlerinde özel indirimler uygulanmaktadır. Bizlerden fiyat almadan Almatı Uçak Bileti satın almayınız.

Almati (Almaty) Uçak Bileti


Almatı Hakkında Bilgiler

Kazakistan'nın Astana'dan önceki başşehiri Almaata, ülkenin en kalabalık şehiridir. Almaata, Kazakistan'ın finans, iş, ticaret, ekonomi ve kültür merkezidir. Zailiysky Alatua Dağları ve düzlükleri arasında uzanan Almaata, Tien Shan Dağları eteğinde kurulu bir şehirtir. Açık havalarda bu dağları şehirin her yerinden görmeniz mümkündür. Kent, elmalarıyla ünlüdür.


Almatı'da Gezilecek Yerler

28 Panfilov'da yer alan Zenkov Katedrali, 1904 senesinde inşa edilmiştir. İç dekorasyonları ve görkemli duvar süslemeleriyle ön plana çıkan katedral, dünyadaki en kusursuz sekiz ahşap yapıdandır.

Medeo, şehirten 15 kilometre uzaklıktaki fotografik bir vadidir. Bu natural harika, dünyanın en büyük buz pateni alanlarından birine ve fantastik mimarisiyle dikkatleri çeken bir su hendeğine sahiptir.

Panfilov Parkı'nın karşısında tespit edilen Arasan Hamamları, Fin, Türk ve Rus hamamlarını yapısında barındırır.

Başkanlık Sarayı yakınlarında yer alan Devlet Müzesi, Kazakistan tarihine ışık tutan çok varlıklı bir koleksiyona sahiptir. Ülkenin arkeolojik miraslarını ve eski kültürel yaşamını yansıtan bu müzede, çok sayıda sergi salonu bulunur. Panfilov Parkı'nın yanı başında tespit edilen Ulusal Müzik Enstrümanları Müzesi, çok detaylı müzik enstrümanlarının sergilendiği bir koleksiyona sahiptir. Burada, bu enstrümanların nağmelerini dinleme imkanını bulabilirsiniz.

Almaata'da çok sayıda göz alıcı park ve alan bulunur. Cumhuriyet Meydanı, 28 Panfilov Guardsmen Meydanı ve Merkez Parkı (Gorky Parkı), şehirin en tanınmış açık alanlarındandır.

Almatı'da Alışveriş

Promenade Moda Merkezi (Promenade Fashion Center), şehirin en mühim alış veriş merkezlerindendir. Modaya dair sonsuz seçenek bulabileceğiniz bir yerdir. Kent alış veriş dünyasını tam olarak gezmiş olmak amacıyla kesinlikle buraya uğramalısınız.
TSUM (ZUM), Almaata'nın en tanınmış mağazasıdır. Burada elektronik eşyalar ve detaylı hediyelik eşyalar bulabilmeniz mümkün.

Dostyk Ave ve Arbat St., bulundurdukları mağazaların sunmuş bulunduğu sınırsız seçeneklerle şehirin en iyi alış veriş yerlerindendir.

Kent pazarları gerektiğince tanınmışdir. Yeşil Pazar, Zelyony Pazarı ve Barakholka Pazarı ünlü alış veriş çarşılarıdır. Yeşil Pazaer, Almaata'nın en büyük piyasası olma özelliğine sahiptir.

Almatı Mutfağı ve Yeme İçme

Almaata, Kazakistan ve dünya mutfaklarından tatların sunulduğu çok sayıda kusursuz restorana sahip bir şehirtir. Hint, Amerikan ve Çin gibi uluslararası mutfaklardan lezzetleri barındıran şehir mutfağı, çok yönlülüğüyle bilinir. Zelyony Pazarı, tanınmış ulusal tatları bulabileceğiniz en iyi yerlerden birdir.
Kent mutfağından başlıca örnekler;

Baursak (yağda kızartılmış ekmek), plov (etli, havuçlu ve soğanlı pilav), laghman (kuzu eti ve erişte çorbası), shashlik (kuzu eti kebapları), beshbarmak (kavrulmuş hayvan eti), burmeh (kavrulmuş kuzu eti), kumys (mayalanmış süt)...

Almatı' da Kültür ve Eğlence

Almaata, Kazakistan'ın kültür başşehiridir. Kentte tespit edilen çok sayıda tiyatro; opera, bale, dram ve modern oyunlara ev sahipliği yapar. Almaata Bale Tiyatrosu, mühim mimari ve kültürel yerlerdendir. Aba Opera ve Bale Salonu, benzersiz üretimlere sahne olan görkemli kültür merkezlerindendir.

Kazakistan Devlet Orkestrası ve Kazakistan Oda Orkestrası, Almaata'da yer alır. Bunlar, ülkenin en mühim ve kıymetli orkestralarındandır.

Chimbulak Kayak Merkezi, en iyi kayak merkezlerindendir. Dağ kayağı, şehirin en mühim eğlence ve spor unsurlarındandır.

Alma ata’nın 175 km batısında yer alan Charyn kanyon, renkli ve büyüleyici kayalarıyla göz alıcı bir yerdir. Charyn Nehri, Tian Shan steplerini oyarak bu görkemli kanyonu oluşturmuştur.

Çağrı Merkezi : 0850 302 30 36
Almatı (Almaty) Uçak Bileti Almatı (Almaty) Uçak Bileti Reviewed by Traveland Turizm Anonim Şirketi on Eylül 27, 2017 Rating: 5

Blogger tarafından desteklenmektedir.