Astana Uçak Bileti

Uygun ve Ucuz fiyatlarla Astana Uçak Bileti satın almak için doğru yerdesiniz. Firmamız Air Astana havayolları ve Türk Havayolları Yetkili satış acentasıdır. Firmamızdan Air Astana ve THY uçuşlarını kampanyalı fiyatlarla satın alabilirsiniz.
alo bilet hattı
Bilet satın almak ve rezervasyon yaptırmak için 7/24 müşteri temsilcilerimizden bilgi ve destek alabilirsiniz. Telefonla alacağınız uçak biletlerinde firmamız tarafından özel olarak indirim uygulanmaktadır. Bizlerden fiyat almadan Astana Uçak Bileti satın almayınız..
Astana Uçak Bileti

Astana Hakkında Bilgiler

Astana, Kazakistan’ın başkenti olmasına rağmen ikinci büyük kent konumunda. Bu rolü eski başkent Almaata’dan 1998 senesinde devraldı. Şu sıralar dünyaca ünlü mimarlar Astana amacıyla trilyonluk projeler hazırlıyor ve şunlar Astana’nın yalnızca Kazakistan’ın değil, Asya’nın başkenti olması amacıyla süratle yaşama geçiriliyor. Astana sözcüğünün Kazak Türkçesi’ndeki karşılığı da “başkent”.

Astana'da Gezilecek Yerler

Baiterek Tower, yeni doğmuş bu şehrin çağ ötesi mimarisinden yalnızca bir örnek. Kazaklar doğrulusunda dev lolipoplara benzemesinden dolayı “Chupa Chups” olarak adlandırılıyor. Kule 105 metre uzunluğa sahip olmasının avantajıyla harika bir kent manzarasını sunuyor. Kulede sanat galeri, akvaryum ve restoran da bulunuyor.

Khan Shatyry yapımı süren devasa şeffaf bir çadır. 150 metre yüksekliğe sahip bu çadır 10 futbol stadyumunu amacıylae alabilecek genişlikte. Çadır içersinde bir park, sokakları ve meydanları olan alış veriş ve eğlence merkezi, suni bir nehir, mini golf ve kapalı plaj kısmı bulunacak. Astana en soğuk başkentlerden biri olmasına rağmen bu çadır içersinde sıcaklık hep sabit tutulacak.

Kazakistan Başkanlık Müzesi, camiyi andıran kubbesiyle ilgi çekiyor. Müzede ülkenin tarihini yansıtan sergiler bulunsa da asıl çekim merkezi, Astana’nın doğusunda tespit edilen savaşçı Altın Adam kostümünün kopyasıdır. Orijinalinde 4000’den çok parça altın bulunur.

Bir açık hava müzesi olan Atameken Map of Kazakhstan’da ülkenin küçültülmüş durumunu görmek mümkün. Yaklaşık 1.7 hektarlık bir alana yayılmış bu müzede 200’den çok tarihi yapıtin minyatürü yer alıyor.

The Presidential Center of Culture of Republic Kazakhstan, mimarisi ve beyaz rengiyle derhal ilgi çekiyor.  Türk mimarisine gönderme olarak en tepesinde mavi bir kubbe olacak şekilde inşa edilmiş. Müze beş katlı; arkeolojik, etnografik, keçe halılar, güzel sanatlar bölümünde 143.223 parça yapıt sergileniyor. Hem de geleneksel Kazak takıları, atçılıkla alakalı ekipmanlar, kitaplar, silah, belge niteliğinde fotoğraflar da bulunuyor. Merkezin bir de 700 bin kitaplık kütüphanesi var.

Astana'da Alışveriş

Şehirdeki alış veriş merkezleri ve büyük marketleri tercih edebileceğiniz gibi ulusal pazarları da görmelisiniz. Fakat fiyatların pahalılığı nedeniyle Astana’da alış veriş gerçekleştirme çok akıl kârı değil. Yine de oran olarak daha ideal fiyatları yayınlayan pazarlarda Orta Asya’ya özgü kilim, halı, giysi ve hediyelik eşya alınabilir.

Astana Mutfağı ve Yeme İçme

Vejetaryenseniz Astana’da işiniz biraz zor olabilir. Zira her yemek menüsünde etle karşılaşacaksınız. Et, patates, pilav ve ekmek Kazakistan damak tadının asli noktasını oluşturuyor.

Yerel mutfağa özgü “laghman”, mantı, pilav, beşparmak, “shashlyk”ı denenmeyi hak ediyorlar. Dünya en lezzetlilerinden biri olarak kabul edilen Kazak havyarına da Astana’da ulaşabilirsiniz. Zyeloniy Pazarı’nda 1 kilo havyar aşağı yukarı 300 dolar seviyesinde bir fiyat karşılığında satılıyor fakat turistler doğrulusunda ülkeden çıkartılması yasak.

Yerel mutfak dışında da çoğu seçeneğiniz var. Astana son dönemde gerektiğince gözde ve ilerleyen bir kent bulunduğu amacıyla yabancı sermayeyi çekiyor. Bu sayede Çin mutfağından Amerikan, İtalyan, Fransız restoranlarına kadar geniş bir yelpaze başkenti süslüyor. Fakat fiyatlar gerektiğince yüksek. Ortak düşünce Astana’nın pahalılıkla Moskova’nın yolunda bulunduğu. Orta halli bir restoranda iki bireyin yemek faturası kolaylıkla 100 doları aşabiliyor.

Astana'da Kültür ve Eğlence

Kazakistan’da 130 tür halk ve topluluk yaşıyor. Uygur’dan Tatar’a, Başkurt’tan Hakas’a, Karadenizli’lerden Ahıska Türklerine kadar Türk dünyasının tüm nedenlerını burada görmek mümkün. Nüfusun yüzde 50’den biraz çoğunu Kazaklar, yüzde 30 kadarını Ruslar, kkısmını da başka nedenler teşkil ediyor. Buna rağmen ülkenin her doğrultusunda huzur ve devamlılık göze çarpıyor. Bunda da ekonomik ve demokratik gelişmelerin rolü büyük.

Kazakistan’da inanç ve ibadetlerin özgürce yaşanması konusu ile alakalı da olumlu uygulamalar göze çarpıyor. İslamiyet, Hristiyanlık ve Musevilik başta olmak üzere tüm inanç sistemleri burada kendilerini rahat hissediyorlar.

Ülkenin iki resmi bayramı var. Sovyetler Birliği’nden ayrılış 16 Aralık’ta Bağımsızlık Günü olarak kutlanıyor. Cumhuriyet Günü ise 25 Ekim’deki bir milli bayram.

Çağrı Merkezi : 0850 302 30 36
Astana Uçak Bileti Astana Uçak Bileti Reviewed by Traveland Turizm Anonim Şirketi on Eylül 25, 2017 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.